Kenali Kek Keju Meleleh Kelantan

Alhamdulillah3x...
Ku panjatkan setinggi kesyukuran pada Mu Ya Allah, atas kurnian yang diberikan.. Nikmat iman, nikmat Islam, nikmat kasih sayang, kesihatan, rezeki dan pelbagai nikmat lagi yang Masyaallah tidak terhitung dek akal yang waras..

Syukur, rezeki yang dkurniakan melimpah-limpah dan tak pernah putus...Syukur, Kek Keju Meleleh Kelantan semakin dikenali semua.. Syukur, moga-moga bisnes yang tidak dirancang ini berterusan dan semakin berkembang...Syukur atas nikmat yang tidak ternilai ini.

Bukan senang nak senang..Bukan susah nak susah...Jalan anda yang pilih. Kemana anda mahu pergi? Semua atas diri sendiri.. Ya, mmg bisnes ini tidak dirangcang, on da spot.. Lama-lama semakin besar (walaupun xsebesar syarikat yang gah). Masih kecik n masih bertatih dalam dunia bisnes. Langsung tiada ilmu bisnes, main hentam kromo je.. Xpe, aku balajar slow2, dari diri sendiri, pengalaman, serta tunjuk ajar dan nasihat dari orang2 sekeliling dan yang lebih mahir...

Yer, semuanya bermula dari bawah....Jangan terlalu tamak dan gelojoh..Letih ckit xpe, asal berbaloi..Dan kerja yang kita buat tu halal. Tue yang penting.. Pedulikan ape yang orang kata, just follow da flow. Jangan risau pada untung yang sedikit, jangan nampak duit semata-mata, jangan lupa diri.. Untung ckit xpe, asal yang masuk berterusan.. Dan, bila kita baru nak mendaki ke atas, jangan putus asa..Adat biasa, tergelencos ckit tu xpe..Teruskan jugak. Di atas sana ada satu kejayaan yang anda akan berpuas hati, hasil titik peluh anda sendiri.

DAN...JANGAN lupa diri.. Semakin banyak duit, semakin banyak untuk kita bersedekah tau...Banyak kita memberi, banyak kita menerima.. Kene yakin. Yer, INSYAALLAH... Ingat pada yang lebih susah, yang lebih memerlukan... Saya kongsikan sedikit cara untuk bersedekah..Bukan nak menunjuk, tapi mahu kongsikan untuk semua.. Kalau bleh, sedekahkan pada masjid tiap2 hari Jumaat. Tak banyak pun, bagi la seringgit dua, asal berterusan..Jadikan rutin wajib setiap minggu.. Bila kita dah biasa buat, sekali kita xbuat, kita rasa xsedap...Tue hanyalah sedekah ringan n sampingan.. Untuk sedekah laen yang lebih lagi, dengan kuantiti yang banyak sangat la di alukan.... Bleh yer, jadikan ia sebagai rutin... Insyaallah Allah nilai setiap perbuatan kita. Asal ikhlas..

Ok, jemput datang n melawat page saya yer.. Alhamdulillah, 3bulan lebih dalam bisnes, semuanya berjalan lancar... 2 bulan buat fb page untuk kek nie, sudah dapat 900 lebih LIKE.. Semuanya manual, xde FB Ads okay..Sy xde duit nk bayar untuk FB Ads..hehe


Jemput Singgah

Ok la, nak attach beberapa gambar..Kasi anda leleh.. Hehe
Sape yang area Kelantan boleh pm direct page tersebut yer.
Insyaallah, ad delivery area Kelantan..
Minimum charge penghantaran dkenakan.. Memang TERBAEKK










ORIGINAL from CHEF SANIF
"High Taste, High Quality, from High Class Chef"



No comments:

Post a Comment